čtvrtek 6. ledna 2011

FAQ

Vážené bikerky a bikeři,

V souvislosti s mimořádnou členskou schůzi členu ČeMBA která se bude konat 16.1.2011 v Brně jsme pro vás připravili odpovědi na vaše nejčastěji kladené otázky:

1. Nejsem členem, chci na schůzi jít?

* V současnosti platné stanovy ČeMBA neumožnují, aby byla schůze veřejná, tudíž se ji mohou zúčastnit pouze členové ČeMBA.

2. Jsem členem ČeMBA, ale nemohu se zúčastnit osobně, mohu se nechat zastoupit někým jiným?

* Můžete se nechat zastoupit jakoukoliv plnoletou osobou způsobilou k právním úkonům, které dáte písemnou plnou moc s úředně nebo notářsky ověřeným podpisem. (Vzor plné moci je umístěn zde)

3. Mohu se do ČeMBA nyní přihlásit? Mohu se do ČeMBA přihlásit v místě konání schůze?

* Přihlášeni do ČeMBA není v tuto chvíli z organizačních důvodů a z nastalé patové situace fakticky možné. Hned jak se současná situace vyřeší a bude zřízen nový bankovní účet pro členské příspěvky, bude přijímání nových clenu obnoveno.

4. Jsem osoba, které bylo bývalým výkonným výborem pozastaveno členství v ČeMBA, mohu se zúčastnit mimořádné členské schůze a hlasovat?

* Na členské schůzi 5.12.2010 bylo rozhodnuto o pozastavení členství těchto osob. U těch osob, u kterých tato členská schůze neschválila pozastavení (vyloučení), nic nebrání v účasti na členské schůzi, jsou stále členy ČeMBA. Osoby, které byly poslední členskou schůzi vyloučeny, se nemohou členské schůze zúčastnit.


5. Jsem členem ČeMBA a nedostal jsem pozvánku do svého mailboxu, mohu se zúčastnit členské schůze?

* Pozvánky byly rozeslány všem členům dle členské databáze. Pokud nejste v této databázi, tak budete muset u vstupu na členskou schůzi prokázat své členství dokladem o zaplacení členského příspěvku do ČeMBA.

Pokud potřebujete odvézt do Brna nebo můžete nabídnout volné místo v autě, napište nám na email zachranme.cembu@gmail.com, pokusíme se vaše žádosti a nabídky zkoordinovat.

Pokud máte další otázku, na kterou hledáte odpověď, prosím, napiště ji do komentáře. Budeme se snažit na ni co nejdříve odpovědět.

8 komentářů:

  1. K bodu 3 - myslím, že to vyřešit šlo, napadají mne třeba tyto možnosti:
    - nechat složit členský příspěvek u notáře, který bude dohlížet na průběh schůze
    - nechat členský příspěvek zasílat na adresu některého z iniciátorů akce
    - nechat zaslat členský příspěvek na adresu o.s.
    - přijmout člena podmínečně s tím, že by na schůzi zaplatil členský příspěvek v hotovosti
    Asi by to ale byly komplikace, otázkou také je, jestli vůbec někoho trápí, že do Čemby nemůže vstoupit...

    OdpovědětVymazat
  2. Marku,

    já myslím, že teď jde prioritně o záchranu Čemby, vše další lze řešit následně, především však s potvrzeným mandátem..

    OdpovědětVymazat
  3. Nechat si potvrdit mandát lidmi, kteří na neplatné a zmanipulované členské schůzi dne 5.12.10 velkou většinou odhlasovali plnou důvěru Tomášovi Kvasničkovi a bývalému VV a vyloučili mne a Juliho, je skutečně hodně důležité.....

    OdpovědětVymazat
  4. Odhlasovali důvěru, protože věřili, že to pomůže udržet ČeMBu. A jednat na základě mandátu je taková běžná věc v demokracii. To ty asi neznáš, protože víš vše nejlíp a máš ve všem pravdu.

    OdpovědětVymazat
  5. Vašku,
    nemyslím, že by vyřešení otázky přijímání nových členů bylo tak složité a časově náročné, aby nějak narušilo snahu o záchranu Čemby. Spousta signatářů petice Čemba+ anebo dalších lidí, kteří si přejí záchranu Čemby jsou bývalí členové (nebo je činy Kvasničky a spol. přesvědčili o potřebě Čembu zachránit a obrodit a chtějí vstoupit) a tudíž jsou od záchrany dočasné "odstavení". Nebo musí hledat členy, kteří na schůzi nepojedou a řešit plnou moc k zastupování. Podle mého je škoda plýtvat s potenciálem, který Čemba+ vytvořila.

    OdpovědětVymazat
  6. K bodům 1 a 5 - znamená to že jste se nějak dohodli a máte přístup k oficiálnímu seznamu členů?

    OdpovědětVymazat
  7. K bodu 2: osobně neznám nikoho, kdo se schůze zúčastní a mohl by mě zastupovat. Mohu poslat plnou moc vyplněnou na některého z organizátorů? Koho, jak vyplnit údaje zmocněnce a kam poslat?

    OdpovědětVymazat
  8. to Vaclav Synacek:
    To by neměl být problém. Napiš nám na sebe prosím kontakt na zachranme.cembu@gmail.com Díky

    OdpovědětVymazat