pátek 17. prosince 2010

Ještě je šance.... (Pavel Horník)

Když jsem se jako začínající biker dočetl o vzniku Čemby tak mě ta myšlenka ohromě nadchla. Vstoupil jsem okamžitě a obvolal další kamarády, aby udělali totéž. Jel jsem na čembavíkend do beskyd a začali jsme plánovat stezky v Rychlebech. Heslo bylo "Zrubem ty Rychleby do singltrekova." S Tomášem jsme si volali hodně často a přenášeli na sebe nadšení. Dotáhli jsme Daffyda na jednání se starosty a LČR což byla skvělá věc, přestože to u "starých struktur" nezabralo. (Nelíbilo se jim, že je bude učit nějaký cizinec a nechtěli nic nového do lesa. Proto jsem musel přijít se starýma stezkama.)

Jel jsem stavět singltrek do Jablonce a mohl být přímo u Daffyda a pochytat rozumy. Pořád mě držela myšlenka udělat u nás stezky, aby měla Čemba konečně v ruce hmatatelný důkaz své činnosti. Letěli jsme do Walesu, kde nás Daffyd provázel a já vše fotil (Tomáš Kvasnička, Petr Slavík a já). Byl to fakt skvělý čas a dával jsem do toho všechny peníze co jsem měl i neměl. Prostě jsem měl pocit, že to má smysl. Udělali jsme u nás několik brigád a Čembavíkendů a vždycky to bylo super.

Dotáhli jsme to se vzájemnou důvěrou až k nastartování prací na stezkách. Všechny povolení jsme měli a Tomáš přijel na víkend, aby se podepsali smlouvy se zaměstnanci z úřadu práce na VPP, aby od pondělí začali makat. A najednou z něho vypadla podmínka, že chce výhradní marketingové právo na celou destinaci
a právo rozhodovat o všech finančních věcech. Chtěl jsem nějaký kompromis, protože to bylo naše vydřené dítě. Tomáš na žádný nepřistoupil a od projektu odstoupil. S měsíčním zpožděním jsme začali stezky rekonstruovat pod hlavičkou Rychlebských stezek...

Čembu jsem se snažil i přesto nadále podporovat, ale už v tom byla ta pachuť. I to, že se prezentovala "oficiální verze" ukončení spolupráce mě moc netěšilo. A občas jsem to napsal, ale taky jsem se například na Bike-forum.cz dost zastával. Když ale bylo odhaleno, jak nás Tomáš začal přečůrávat, tak jsem se rozhodl své členství ukončit. Věděl jsem, že Čembu má Tomáš pevně v rukou spolu se svými nohsledy a nevěřil jsem, že je šance směřování a morálku v Čembě změnit.

Bylo by dnes super, kdyby se "defenestrace" povedla a Čemba chytila nový vítr. V první řadě je nutná absolutní TRANSPARENTNOST a otevřenost. Čembu udolalo mlžení a tajnůstkaření vedení. Pokud se to povede, tak rád do "Nové Čemby" znovu vstoupím a budu ji propagovat na Rychlebských stezkách.
Takže: Jděte do toho!

Pavel Horník
Rychlebské stezky

1 komentář: