čtvrtek 9. prosince 2010

Zachraňme ČeMBu - výzva členům

Ahoj,

rád bych Tě oslovil touto výzvou k záchraně občanského sdružení ČeMBA. Věřím, že ti také není její osud úplně lhostejný a především jistě cítíš nutnou potřebu existence podobné organizace hájící zájmy bikerů.

V neděli 5. prosince proběhla v Brně členská schůze, jíž výkonný výbor využil ke zrušení asociace. Dle mého názoru byl tento krok nezodpovědný vůči celé členské základně a nedomnívám se, že by je mandát, se kterým byli do VV zvoleni, k tomuto kroku opravňoval. Mohu rozumět jejich nechuti dále se podílet na vedení ČeMBA či jakýmkoliv jiným pohnutkám. Pokud ovšem nechtěli dále ve své práci pokračovat, měli tento záměr předem zveřejnit, aby mohli členové zareagovat a nedostala se celá situace až do tak vynuceného patu - my dále nepokračujeme a protože nejsou žádní kandidáti, tak ČeMBA musí skončit.

ČeMBA se nyní ocitla ve velmi složité situaci. Jsem si jistý, že většina členů s nastalým stavem nesouhlasí a přeje si zachování ČeMBy. Rozhodl jsem se o to ještě pokusit a zvrátit běh událostí. Dokázat to mohu ale jen spolu s Tebou, kterému opravdu záleží na podmínkách pro ježdění na horském kole a spolu s Tebou, kterému vadí očividné nepravosti. Jedním z nástrojů, jak zrušeni asociace zabránit je svolání mimořádné členské schůze. O to se chci pokusit a o pomoc či přispění v tomto smyslu Tě žádám, prosím.

Mimořádná členská schůze může být svolána na žádost 1/3 členů (viz. stanovy), může se to tedy podařit, ale jen a pouze za Tvého přispění. Času, který bohužel hraje proti nám a rozhoduje v neprospěch ČeMBy, je zoufale málo. Pokud nesouhlasíš se současnou situací, zašli, prosím, níže uvedený text. Nejlépe obratem!

text:

Jako člen občanského sdružení ČeMBA žádám výkonný výbor o neodkladné svolání mimořádné členské schůze sdružení, na jejímž programu bude:
  1. Prezentace a schválení zprávy o činnosti, včetně zprávy účetnictví a stavu majetku
  2. Schválení plánu činnosti a hospodaření
  3. Volba do orgánů sdruženi

+ podpis, rodné číslo nebo datum narození (jako u přihlášky clena CeMBy)

zašli v kopiích mailem na adresy clenu VV:
cemba@cemba.cz, vybor@cemba.cz, tomas.kvasnicka@cemba.cz, max.halata@cemba.cz, martin.krahulik@cemba.cz, ales.hnyk@cemba.cz, rostislav.skopal@cemba.cz

a jednu kopii pro sčítání na:
zachranme.cembu@gmail.com

Jakékoliv připomínky, dotazy, rady či podporu přivítám také na uvedeném mailu zachranme.cembu@gmail.com

Myslím si, že jakkoliv je ČeMBA v očích bikerské veřejnosti, především díky vnitřním rozporům, zdiskreditována, stále může úspěšně hájit zájmy bikerů na poli bikové advokacie, být platným partnerem jednáni pro orgány státní správy a další subjekty a sloužit nám všem. Věřím, že to můžeme ještě dokázat, minimálně se o to musíme pokusit.

K tomu je zapotřebí mít platný a kompletní výkonný výbor, do nějž jsem s podporou několika dalších členů ochoten kandidovat, a jsem také ve spojení s lidmi, s nimiž bychom v případě zvolení na této mimořádné členské schůzi byli schopni v plném počtu organizaci řídit. Tato iniciativa je plně nezávislá na iniciativě Čemba plus.

Děkuji a držme si palce, abychom opravdu měli kde jezdit. Postavme další činnost sdružení na tom, co nás spojuje a na čem by nám všem mělo i primárně záležet.

Václav Volráb a členové ČeMBy, kterým není její další osud lhostejný
------------------------------------------------------------------
Václav Volráb - spoluautor iniciativy za záchranu bikování na Křivoklátsku (www.kolanakrivo.cz)
člen ČeMBy od r. 2008

Více informací o proběhlé členské schůzi v Brně zde >>>

14 komentářů:

  1. Vašku nechci Ti kazit náladu, ale dle stanov ČeMBy je to takto:

    "O svolání členské schůze jsou oprávněna požádat jedna třetina členů Sdružení a v takovém případě je výkonný výbor, popř. jeho člen svolat členskou schůzi nejpozději do jednoho měsíce od takového podnětu."

    Vzhledem k tomu, že neexistuje VV ani jeho člen, nemá čl. schůzi kdo svolat.

    Podle mne se můžeme jedině snažit přesvedčit lidi na Min. vnitra, že nemají ČeMBu likvidovat, ale že by místo neexistujícícho VV měli svolat novou čl. schůzi, která by situaci možná vyřešila......

    Zdravi Zdeněk Bartoš.

    OdpovědětVymazat
  2. VV dle tohoto stale existuje:

    6: Veškerá rozhodnutí členské schůze nabývají platnosti až zanesením do zápisu a jeho zveřejněním po skončení schůze. Rozhodnutí týkající se konkrétních členů nabývají platnosti až po zaslání písemného oznámení.

    OdpovědětVymazat
  3. To není citace ze stanov, ale z Kvasničkova pravnického úletu zveřejněného den před členskou schůzí, viz http://www.cemba.cz/clanek.shtml?x=6130 . Vsázím botky, že tohle každý příp. soud smete ze stolu jako nesmysl.....

    OdpovědětVymazat
  4. ... hmmm :-/ ted bych rad vedel jakou ma Cemba realnou sanci, ze bude nadale pokracovat ... tedy v pripade, ze opravdu dojde k jejimu rozpusteni?

    OdpovědětVymazat
  5. Verime, ze k rozpusteni nedojde a delame pro to maximum ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Otázkou je odkud vzali organizátoři téhle akce e-maily členů, začínat podvodem není úplně košér.

    OdpovědětVymazat
  7. Stejně jako není košér někoho obvinit z podvodu a ještě se pod to neumět podepsat :-)

    OdpovědětVymazat
  8. ...píše člověk co se podepíše AldoMoro. V čem je můj podpis míň hodnotný než tvůj?

    A kde teda úplně legálně vzal V. Volráb seznam emailů členů když to nikde není přístupné? To že použil to samé co při posílání petice kolanakřivo se přímo nabízí.

    OdpovědětVymazat
  9. Asi koupil od bývalých zaměstnanců Čemby ;-) Jsou nezaměstnaní, vánoce za dveřma....
    No a jestli v podpise nevidíš rozdíl, tak nepomůžu. Kde nic není, ani smrt nebere.

    OdpovědětVymazat
  10. Odesláno

    To, že jsme byli na schůzi postavěni před hotovou věc mě fakt naštvalo. Dost pochybuju o tom, že v době kdy se daly podávat kandidatury do VV, nikdo z minulého VV netušil o svém úmyslu rezignovat na člena VV. Myslím, že by se kandidátů v případě oznámení takového záměru sešlo mnohem víc. Ondra Štván

    P.S. Pochopil jsem správně, že to stačí poslat mailem nebo to mám vytisknout, podepsat a honem s tím na poštu?

    OdpovědětVymazat
  11. Brod je vazne jeste daleko, tak bych to vse predem nevzdaval.. Obcas ma vazne cenu se o neco pokusit..

    OdpovědětVymazat
  12. Pochopil jsi to spravne. Mail je v tuto chvili stezejni a nejrychlejsi. Pokud by bylo potreba to nejak podporit pozemni postou, urcite se ozveme. Diky!!!!

    OdpovědětVymazat
  13. @Volf3D: Nesnaž se znevážit tuto aktivitu jen proto, že máš málo informací.
    Na členském fóru ČeMBA je v profilech uživatelů cca 260 emailových adres, které si tam členové sami dobrovolně uvedli.
    Nařknout někoho z podvodu je dost mimo.
    juli

    OdpovědětVymazat